Een buisvul- en sluitmachine is een machine die wordt gebruikt voor het vullen en afdichten van buizen met een verscheidenheid aan producten, zoals crèmes, gels, lotions, voedingsmiddelen en farmaceutische producten. De machine werkt door eerst een lege tube op een vulmondstuk te plaatsen, die vervolgens een bepaalde hoeveelheid product in de tube doseert. De buis wordt vervolgens aan één uiteinde afgedicht, meestal door smeltlassen of krimpen, en het andere uiteinde wordt afgedicht of opengelaten voor het af te geven product.

Buisvul- en sluitmachines kunnen handmatig of geautomatiseerd zijn en ze kunnen worden ontworpen om buizen van verschillende afmetingen en materialen te vullen en af te dichten. Deze machines worden vaak gebruikt in de cosmetica-, voedings- en farmaceutische industrie, omdat ze een gemakkelijke en efficiënte manier bieden om producten te verpakken en af te geven. Sommige buisvul- en sluitmachines kunnen worden geïntegreerd met andere verpakkingsapparatuur, zoals dopmachines en etiketteersystemen, om zo een complete verpakkingslijn te creëren.

Bekijk video

Automatische buisvul- en sluitmachine (20-60Tubes/Min)

Buisvul- en sluitmachine gebruikt gesloten en semi-gesloten vulpasta en vloeistof. Er is geen lekkage in de afdichting en de consistentie van het vulgewicht en de capaciteit is goed. Het vullen, sealen en bedrukken is in één keer voltooid. Het wordt gebruikt voor de cosmetica-industrie, de lichte industrie (dagelijkse chemische industrie), de farmaceutische industrie, de voedingsindustrie en andere industrieën. De machine is geschikt voor producten die buizen kiezen als verpakkingscontainers. De apparatuur vult materialen zoals zalven, crèmes, gels of vloeistoffen met een hoge viscositeit in de buis, vouwt en verzegelt vervolgens de staart van de buis en drukt de woordcode op de buis af om het eindproduct te produceren
Bekijk video

Semi-automatische buisvuller en sealer (roterend type 10-30 buizen/min)

Deze machine past het transmissieprincipe toe. Het maakt gebruik van het sleufwielverdelingssysteem om de transportband aan te drijven om intermitterende bewegingen uit te voeren. De machine heeft 8 of 10 metrostations. Verwacht dat de buizen handmatig in de machine worden ingevoerd, deze kan de buizen automatisch positioneren, het materiaal in de buizen vullen, zowel de binnen- als de buitenkant van de buizen verwarmen, de buizen verzegelen, de codes indrukken en de staarten bijsnijden en de voltooide buizen komen eruit. De vulmeting is nauwkeurig door de pistoolplunjer. Verwarmingstijd is stabiel en instelbaar. De verzegelde staart ziet er mooi en verzorgd uit en de trim is zeer gelijkmatig. Deze machine heeft stabiele prestaties en heeft geen lawaai en vervuiling tijdens de productie. Het deel dat in contact komt met het vulmateriaal is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal SS 304 of SS 316 L. De onderdelen die moeten worden schoongemaakt, zijn gemaakt van een snelwisselsysteem dat afneembaar en gemakkelijk te wassen is. Als sommige materialen warmte-isolatie nodig hebben, kan het verwarmingsthermostaatapparaat buiten de voedertrommel worden geplaatst.
Bekijk video

Semi-automatische buisvuller en sealer (lineair type 6-12 buizen/min)

Semi-automatische sluitmachine voor het vullen van buizen wordt voornamelijk gebruikt voor het vullen, afdichten en coderen van zachte plastic buizen.

Redelijke structuur, functie, eenvoudige bediening, nauwkeurig laden, soepele werking, laag geluidsniveau. De programmeerbare PLC-controller wordt gebruikt om de machine op een geprogrammeerde manier te laten werken, en het proces van vloeibaar naar vloeibaar materiaal met een hoge viscositeit (pasta) tot vullen en verzegelen tot het markeren van batchnummer (inclusief productiedatum) is volledig automatisch. en afdichtingsapparatuur voor aluminium buizen, kunststof buizen en samengestelde buizen in de cosmetica-, farmaceutische, voedingsmiddelen-, kleefstoffen- en andere industrieën, in overeenstemming met de GMP-standaardvereisten.

Bekijk video

High Speed Tube vul- en sluitmachine (80-120Tubes/Min)

Automatische plastic / lami tube vul- en sluitmachine is een nieuwe vulapparatuur die onafhankelijk is ontwikkeld en ontworpen en vervaardigd door ons bedrijf, gebaseerd op een buitenlands geavanceerd vul- en sluitmachinetype en gecombineerd met de binnenlandse feitelijke omstandigheden van plastic / lami tube. De machine type is volledig gesloten in roestvrij staal, geschikt voor het vullen en afdichten van verschillende specificaties plastic / lami-buis, maximale snelheid bereikt 120 buizen per minuut, werkelijke normale snelheid bereikt 80 tot 120 buizen per minuut, variabele snelheid via frequentieomvormer. De vulnauwkeurigheid is gelijk aan of kleiner dan 0,5%. De afdichtingsmanier voor plastic/lami-buizen is heteluchtafdichting.

Een vul- en sluitmachine voor tubes is een mechanisch apparaat dat wordt gebruikt om tubes te vullen en af te dichten met een verscheidenheid aan producten, waaronder crèmes, zalven, gels en pasta's. Deze machines worden vaak gebruikt in de cosmetica-, farmaceutische en voedingsindustrie, omdat ze een kosteneffectieve en efficiënte manier bieden om producten te verpakken voor distributie en verkoop.

In deze ultieme gids behandelen we de verschillende soorten buisvul- en sluitmachines die beschikbaar zijn, hun kenmerken en mogelijkheden, en de factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een machine voor uw bedrijf. We zullen ook de verschillende vul- en sluitmethoden bespreken die door deze machines worden gebruikt en enkele tips geven voor het onderhoud en het oplossen van problemen.

Soorten buisvul- en sluitmachines

Er zijn verschillende soorten buisvul- en sluitmachines op de markt, elk met zijn eigen set functies en mogelijkheden. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn:

 • Halfautomatische buisvul- en sluitmachines: Deze machines worden handmatig bediend en zijn geschikt voor kleinschalige productie. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan volautomatische machines en zijn eenvoudig te bedienen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor beginnende bedrijven.
 • Volautomatische buisvul- en sluitmachines: Deze machines zijn volledig geautomatiseerd en geschikt voor grootschalige productie. Ze zijn doorgaans duurder dan halfautomatische machines en vereisen een hogere opleiding van de bediener. Ze bieden echter hogere productiesnelheden en een betere nauwkeurigheid en consistentie, waardoor ze een goede keuze zijn voor bedrijven die de efficiëntie en productiviteit willen verhogen.

Functies en mogelijkheden

Buisvul- en sluitmachines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties om aan de behoeften van verschillende bedrijven te voldoen. Enkele van de belangrijkste functies en mogelijkheden waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een machine zijn:

 • Productiesnelheid: De productiesnelheid van een vul- en sluitmachine voor tubes is een belangrijke factor om rekening mee te houden, omdat deze bepaalt hoe snel de machine tubes kan vullen en sealen. Hogere productiesnelheden zijn over het algemeen duurder, maar ze kunnen een goede investering zijn voor bedrijven die de efficiëntie en productiviteit willen verhogen.
 • Vulnauwkeurigheid: De vulnauwkeurigheid van een buisvul- en sluitmachine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid product in elke buis wordt gedoseerd. Sommige machines zijn uitgerust met gewichtssensoren of andere precisievulsystemen om een nauwkeurige vulling te garanderen.
 • Productcompatibiliteit: Verschillende buisvul- en sluitmachines zijn compatibel met verschillende soorten producten, dus het is belangrijk om een machine te kiezen die geschikt is voor uw specifieke product. Sommige machines zijn bijvoorbeeld ontworpen voor gebruik met stroperige producten zoals crèmes en zalven, terwijl andere meer geschikt zijn voor dunne vloeistoffen of gels.
 • Afdichtingsmethode: Er zijn verschillende methoden die door buisvul- en sluitmachines worden gebruikt om de buizen af te dichten, waaronder smeltlassen, ultrasoon afdichten en draadsnijden. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om een machine te kiezen die de meest geschikte sealmethode voor uw product gebruikt.
 • Compatibiliteit buismaat: Buisvul- en sluitmachines zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende buismaten. Het is belangrijk om een machine te kiezen die compatibel is met de grootte van de buizen die u gaat gebruiken.
 • Bedieningsgemak: Als u nieuw bent in het gebruik van een vul- en sluitmachine voor tubes, is het belangrijk om een machine te kiezen die gemakkelijk te bedienen en te onderhouden is. Sommige machines worden geleverd met gebruiksvriendelijke interfaces en duidelijke instructies, waardoor het voor operators gemakkelijker kan worden om de machine te leren gebruiken.
 • Onderhoud en reparatie: Zoals elk mechanisch apparaat, hebben buisvul- en sluitmachines regelmatig onderhoud nodig en moeten ze mogelijk van tijd tot tijd worden gerepareerd. Het is belangrijk om een machine te kiezen van een gerenommeerde fabrikant die een goede after-sales ondersteuning biedt, inclusief technische assistentie en reserveonderdelen.
 • Certificering en naleving: Afhankelijk van het type product dat u vult en sluit, moet u er mogelijk voor zorgen dat uw buisvul- en sluitmachine voldoet aan bepaalde certificerings- en nalevingsnormen. Voor farmaceutische en voedselverpakkingen kan het bijvoorbeeld nodig zijn dat machines voldoen aan specifieke hygiëne- en veiligheidsnormen.

Vul- en sluitmethoden

Er zijn verschillende methoden die door buisvul- en sluitmachines worden gebruikt om buizen te vullen en af te dichten. Enkele van de meest voorkomende methoden zijn:

 • Hitte bescherming: Warmtelassen is een veelgebruikte methode om buizen af te dichten, met name die van kunststof of laminaat. Het gaat om het gebruik van warmte om het materiaal samen te smelten, waardoor een sterke en duurzame afdichting ontstaat.
 • Ultrasone afdichting: Ultrasone afdichting maakt gebruik van hoogfrequente geluidsgolven om warmte en druk te creëren, die wordt gebruikt om de buizen af te dichten. Deze methode wordt meestal gebruikt voor het afdichten van buizen gemaakt van plastic of laminaatmaterialen en staat bekend om zijn precisie en snelheid.
 • Draadsnijden: Draadsnijden omvat het maken van een schroefachtige sluiting op de buis door een voorgesneden plastic of metalen dop op het uiteinde van de buis te drukken. Deze methode wordt vaak gebruikt voor het afdichten van buizen van kunststof of metaal en staat bekend om zijn eenvoud en lage kosten.

Tips voor het onderhoud en het oplossen van problemen met buisvul- en sluitmachines

Goed onderhoud en probleemoplossing kunnen ervoor zorgen dat uw buisvul- en sluitmachine efficiënt en effectief werkt. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

 • Volg het door de fabrikant aanbevolen onderhoudsschema: De meeste buisvul- en sluitmachines worden geleverd met een aanbevolen onderhoudsschema, dat moet worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de machine optimaal werkt. Dit kan reiniging en smering omvatten, maar ook het vervangen van versleten of beschadigde onderdelen.
 • Houd de machine schoon: Een goede reiniging is essentieel om ervoor te zorgen dat uw vul- en sluitmachine voor tubes soepel en efficiënt werkt. Hierbij kan gedacht worden aan het regelmatig reinigen van de vul- en sealstations, maar ook aan de omgeving van de automaat.
 • Gebruik het juiste type smeermiddel: Het gebruik van het juiste type smeermiddel is essentieel om ervoor te zorgen dat de bewegende delen van uw machine soepel en effectief werken. Zorg ervoor dat u het door de fabrikant aanbevolen smeermiddel gebruikt om schade aan de machine te voorkomen.
 • Pak problemen aan zodra ze zich voordoen: Als u problemen opmerkt met uw tube-vul- en sluitmachine, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk op te lossen om verdere schade of stilstand te voorkomen. Dit kan inhouden dat u de handleiding van de machine raadpleegt of contact opneemt met de fabrikant voor technische assistentie.

Conclusie

Vul- en sluitmachines voor tubes zijn essentieel voor bedrijven die een verscheidenheid aan producten produceren en verpakken, waaronder crèmes, zalven, gels en pasta's. Deze machines bieden een kosteneffectieve en efficiënte manier om producten te verpakken voor distributie en verkoop en worden veel gebruikt in de cosmetica-, farmaceutische en voedingsindustrie.

Bij de aanschaf van een vul- en sluitmachine voor buizen is het belangrijk om rekening te houden met het type machine, de kenmerken en mogelijkheden ervan en de gebruikte vul- en sluitmethode. Goed onderhoud en probleemoplossing kunnen er ook voor zorgen dat uw machine efficiënt en effectief werkt.