Een automatische sticker-etiketteermachine is een type machine dat wordt gebruikt om in een volledig geautomatiseerd proces etiketten of stickers op producten of verpakkingen aan te brengen. Deze machines worden meestal gebruikt in productie- en verpakkingsactiviteiten om producten efficiënt en nauwkeurig te labelen met informatie zoals productnamen, beschrijvingen, prijzen en streepjescodes.

Automatische sticker-etiketteermachines kunnen worden geprogrammeerd om labels aan te brengen op specifieke locaties op een product of verpakking, en kunnen vaak worden geïntegreerd met andere productieapparatuur om een volledig geautomatiseerde productielijn te creëren. Ze kunnen ook functies hebben zoals labelsensoren om ervoor te zorgen dat labels correct worden aangebracht, en kunnen mogelijk verschillende soorten labels en verpakkingsmateriaal verwerken.

Er zijn verschillende soorten automatische sticker-etiketteermachines beschikbaar, waaronder rol-gevoede etiketteermachines, die etiketten van een rol etikettenvoorraad aanbrengen, en tamp-blow-etiketteermachines, die een tamppad gebruiken om etiketten op containers of andere producten aan te brengen. Er zijn ook drukgevoelige etiketteermachines, die lijm gebruiken om etiketten aan te brengen, en sleevemachines, die etiketten of hoezen op containers of verpakkingen aanbrengen.

Automatische sticker-etiketteermachines worden gebruikt in een breed scala van industrieën, waaronder voedingsmiddelen en dranken, farmaceutische producten, cosmetica en huishoudelijke producten. Ze zijn een belangrijk hulpmiddel voor het nauwkeurig en efficiënt labelen van producten voor distributie en verkoop.

Bekijk video

Etiketteermachine voor ronde flessen

Etiketteermachine voor ronde flessen is ontworpen op basis van een redelijk productieplan. Het etiketteringsproces is volautomatisch, eenvoudige bediening, productie met hoge capaciteit, perfecte etiketteringsnauwkeurigheid; Toepassing voor farmaceutische, chemische, voedingsmiddelen- en andere industrieën Producten die ronde containers labelen, kan er een coderingsapparaat aan toevoegen voor het afdrukken van het datumnummer, partijnummer.
Bekijk video

Dubbelzijdige etiketteermachine

Dubbelzijdige etiketteermachine is een toepassing voor het labelen van containers die rond, plat, vierkant en andere containervormen zijn op het gebied van de dagelijkse chemische, farmaceutische en voedingsindustrie. De datumprinter is een optie voor het afdrukken van datum en andere nummers.
Bekijk video

Horizontale etiketteermachine voor ronde flessen

De apparatuur is geschikt voor het labelen van de omtrek of halve omtrek van verschillende staande onstabiele cilindrische objecten. Op grote schaal gebruikt in cosmetica, voeding, medicijnen, dagelijkse chemicaliën, elektronica, speelgoed, hardware, plastic en andere industrieën, kan een etikettering van een volledige week/halve week bereiken. Adopteer horizontale transmissie, horizontaal label, verhoog de stabiliteit, verbeter de labelefficiëntie. Het kan tegelijkertijd het batchnummer en de productiedatum afdrukken, de integratie van etikettering en codering realiseren, het verpakkingsproces verminderen en de productie-efficiëntie verbeteren. Geschikt voor zelfklevend etiket, zelfklevende film, elektronische toezichtcode, streepjescode, tweedimensionaal codeetiket, transparant etiket, enz. . De apparatuur heeft een hoge stabiliteit, een goed labeleffect, geen luchtbellen, geen rimpels, een hoge labelnauwkeurigheid.

Bekijk video

Bovenste platte etiketteermachine

Dit type oppervlaktelijm-etiketteermachine om redelijke productiedoelen en ontwerp te bereiken. Het labelproces is automatische bediening, eenvoudige bediening, hoge productiesnelheid, uniforme labellocatie, mooi, netjes; De apparatuur is voornamelijk geschikt voor het automatisch labelen van platte flessen en vierkante flessen in de voedingsmiddelen- en dranken-, graan- en olie-, medicijnen-, dagelijkse chemische en chemische industrie.

Bekijk video

Paging platte etiketteermachine

De automatische etiketteermachine kan werken voor allerlei soorten objecten met het vliegtuig, vlakke oppervlakken zoals kaarten, tassen, boeken, ongevormde dozen, dozen, papier, etui en een andere verpakkingstas, enz. Keurt automatisch afzonderlijke stapels verpakkingszakken of kaarten goed en transporteer een enkel stuk op de transportband om de etiketteermachine te vergemakkelijken om elke sticker op objecten te plakken en zo de kleinigheden van handmatig paging te verminderen om de etiketteringsefficiëntie te verbeteren. Op grote schaal gebruikt in de voedingsmiddelen-, medicijnen-, dagelijkse chemische, elektronische, metaal-, kunststof- en andere industrieën. Het heeft een optioneel datumcoderingsapparaat, dat datumcodering op stickers realiseert.

Bekijk video

Ronde fles positionering etiketteermachine

Het is een apparaat dat papieren etiketten of zelfklevende etiketten op flessen, producten of voorgeschreven verpakkingen bevestigt. De achterkant van het label is op zichzelf staand met lijm en is regelmatig gerangschikt op het gladde rugpapier, dat automatisch kan worden afgepeld door de invoer of het afpelmechanisme op de etiketteermachine.

Toepasbaar voor het etiketteren van flessen aan het omtrekoppervlak van klasseobjecten, kan een enkele standaard en dubbele standaard plakken, is de dubbele afstand tussen flexibele aanpassing, zoals gel-waterronde flessen, voedselblikken zoals etikettering, veel gebruikt in cosmetica, voedsel, medicijnen, ontsmettingsmiddel , enz. Uitgerust met een apparaat voor het detecteren van de omtrekpositie, dat de locatie kan realiseren die is gespecificeerd in de cirkelvormige oppervlakte-etikettering. Optionele lintprinter en spurt de codemachine, productiedatum en batchnummer gedrukt op de labelinformatie, integreert label - code.

Bekijk video

Roterende positioneringsetiketteermachine met hoge snelheid

De etiketteerapparatuur is bedoeld voor het labelen van ronde flessen in de industrie, zoals voedsel, olie, farma, wijn, cosmetica enzovoort. De machine met elegant ontwerp kan eenvoudig worden bediend en onderhouden door de gewone werknemer, die geen speciale training nodig heeft om deze machine te bedienen. Geef gewoon een eenvoudige aanpassing om een ander product te produceren wanneer u de verschillende soorten flesetiketten wilt verwisselen.

Bekijk video

Automatische desktop-etiketteermachine

De labelmachine van het desktoptype kan werkruimte besparen, maar hij kan automatisch en nauwkeurig werken nadat u de werkgegevens hebt aangepast en getest. De hele machine maakt gebruik van S304 roestvrij staal en geanodiseerd senior aluminiumlegeringsmateriaal, met een hoge corrosieweerstand en nooit roest. Het wordt veel gebruikt in de dranken-, gezondheidszorg-, voedsel-, medicijnen-, dagelijkse chemische en lichte industrie. (opmerking: onze machine kan worden aangepast, afhankelijk van uw behoefte)

Een automatische sticker-etiketteermachine is een gespecialiseerd apparaat dat wordt gebruikt om etiketten op een groot aantal verschillende producten aan te brengen. Deze machines worden veel gebruikt in de voedingsmiddelen- en dranken-, farmaceutische en cosmetische industrie om etiketten aan te brengen op flessen, containers en ander verpakkingsmateriaal.

Er zijn verschillende soorten automatische sticker-etiketteermachines op de markt, waaronder drukgevoelige etiketteermachines, wikkel-etiketteermachines en koudlijm-etiketteermachines. Elk type machine is ontworpen om labels op een specifieke manier aan te brengen en is geschikt voor verschillende soorten producten en labeltoepassingen.

In deze ultieme gids behandelen we alles wat u moet weten over automatische sticker-etiketteermachines, inclusief hoe ze werken, de verschillende soorten machines die beschikbaar zijn en de belangrijkste overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste machine voor uw bedrijf.

Hoe werken automatische sticker-etiketteermachines?

Automatische sticker-etiketteermachines zijn ontworpen om etiketten aan te brengen op een groot aantal verschillende producten, waaronder flessen, containers, blikjes en ander verpakkingsmateriaal. Deze machines werken meestal met een van de drie belangrijkste etiketteringsmethoden: drukgevoelig etiketteren, wikkeletiketten of koudlijmetiketten.

Drukgevoelige etiketteermachines maken gebruik van een rol zelfklevende etiketten, die met druk op het product worden aangebracht. De etiketten worden meestal door de machine gevoerd met behulp van een set banden of transportbanden en vervolgens op het product gedrukt met behulp van een etiketteerkop. Dit type machine is geschikt voor het aanbrengen van etiketten op een breed scala aan producten, waaronder flessen, containers en blikken.

Wikkel rond etiketteermachines, zoals de naam al doet vermoeden, labels aanbrengen rond de omtrek van een product. Deze machines worden meestal gebruikt om etiketten aan te brengen op cilindrische producten, zoals flessen en blikjes. De etiketten worden met behulp van een set banden of transportbanden door de machine gevoerd en vervolgens met een set rollen om het product gewikkeld.

Koudlijm-etiketteermachines gebruiken een rol papieren etiketten die zijn gecoat met een laag lijm op waterbasis. De etiketten worden met behulp van een set banden of transportbanden door de machine gevoerd en vervolgens met een etiketteerkop op het product aangebracht. De lijm wordt geactiveerd door vocht, dus het gelabelde product moet drogen voordat het kan worden verpakt of verzonden.

Ongeacht de gebruikte labelmethode, werken automatische sticker-etiketteermachines meestal met een vergelijkbaar proces. Het te labelen product wordt in de machine gevoerd met behulp van een set transportbanden of een ander invoermechanisme. De labels worden vervolgens op het product aangebracht met behulp van een labelkop of een ander labelmechanisme. Nadat het label is aangebracht, wordt het gelabelde product overgebracht naar een verpakkings- of verzendgebied.

Soorten automatische sticker-etiketteermachines

Er zijn verschillende soorten automatische sticker-etiketteermachines op de markt, die elk geschikt zijn voor verschillende soorten producten en etiketteertoepassingen. Enkele van de meest voorkomende soorten machines zijn:

Drukgevoelige etiketteermachines: Deze machines zijn geschikt voor het aanbrengen van zelfklevende etiketten op een breed scala aan producten, waaronder flessen, containers en blikken.

Wikkel rond etiketteermachines: Deze machines zijn ontworpen om etiketten rond de omtrek van cilindrische producten aan te brengen, zoals flessen en blikjes.

Koudlijm etiketteermachines: Deze machines gebruiken een rol papieren etiketten gecoat met lijm op waterbasis, die met behulp van een etiketteerkop op het product wordt aangebracht.

Inline etiketteermachines: Deze machines zijn ontworpen om labels aan te brengen op producten terwijl ze langs een productielijn bewegen.

Roterende etiketteermachines: Deze machines gebruiken een reeks rollen om labels aan te brengen op producten terwijl ze door de machine gaan.

Halfautomatische etiketteermachines: Deze machines worden bediend door een menselijke operator, die het product handmatig in de machine voert en positioneert voor etikettering. Deze machines zijn over het algemeen goedkoper dan volautomatische machines, maar vergen meer handwerk en zijn niet geschikt voor grootschalige productie.

Volautomatische etiketteermachines: Deze machines zijn volledig geautomatiseerd en vereisen geen menselijke operator. Ze zijn geschikt voor grootschalige productie, maar zijn over het algemeen duurder dan halfautomatische machines.

Bij het kiezen van een automatische sticker-etiketteermachine is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van uw bedrijf. Factoren waarmee u rekening moet houden, zijn onder meer het type producten dat u moet labelen, het productievolume en uw budget. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de grootte en indeling van uw productiefaciliteit, aangezien sommige machines geschikter zijn voor bepaalde soorten omgevingen.

Belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een automatische sticker-etiketteermachine

Er zijn verschillende belangrijke overwegingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een automatische sticker-etiketteermachine voor uw bedrijf. Deze omvatten:

Type etiketteringsmethode: Zoals hierboven vermeld, zijn er verschillende soorten etiketteringsmethoden beschikbaar, waaronder drukgevoelige etikettering, wikkeletikettering en koudlijmetikettering. Kies een machine die geschikt is voor het type etiketten dat u wilt gebruiken en de producten die u wilt etiketteren.

Productie volume: Houd rekening met het productievolume dat de machine moet verwerken. Als u een groot aantal producten heeft die moeten worden geëtiketteerd, heeft u mogelijk een geavanceerdere en duurdere machine nodig. Aan de andere kant, als u een lager productievolume heeft, kunt u misschien rondkomen met een eenvoudigere en goedkopere machine.

Productgrootte en -vorm: Overweeg de grootte en vorm van de producten die u wilt labelen. Sommige machines zijn beter geschikt voor het labelen van bepaalde soorten producten, zoals cilindrische flessen of platte containers.

Etiketteringsnauwkeurigheid: Kies een machine die in staat is om etiketten nauwkeurig en consistent aan te brengen. Als de labels niet correct worden aangebracht, kan dit leiden tot kwaliteitsproblemen en klachten van klanten.

Snelheid: Denk aan de snelheid van de machine, maar ook aan de snelheid van de productielijn. Een snellere machine is misschien duurder, maar kan op de lange termijn helpen om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen.

Onderhoud en reparatie: Kies een machine die gemakkelijk te onderhouden en te repareren is, omdat dit kan helpen de uitvaltijd te verminderen en de algehele efficiëntie te verhogen.

Prijs: Houd rekening met uw budget bij het kiezen van een etiketteermachine. Hogere machines hebben mogelijk geavanceerdere functies en zijn geschikter voor productie in grote volumes, maar ze kunnen ook duurder zijn.

Conclusie

Een automatische sticker-etiketteermachine is een gespecialiseerd apparaat dat wordt gebruikt om etiketten op een groot aantal verschillende producten aan te brengen. Er zijn verschillende soorten automatische sticker-etiketteermachines beschikbaar, waaronder drukgevoelige etiketteermachines, wikkel-etiketteermachines en koudlijm-etiketteermachines. Bij het kiezen van een etiketteermachine is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van uw bedrijf, inclusief het type producten dat u moet labelen, het productievolume en uw budget. Door rekening te houden met deze factoren, kunt u de juiste machine voor uw bedrijf kiezen en de efficiëntie en productiviteit verbeteren.