Een flesontsleutelaar is een machine die wordt gebruikt om flessen aan productielijnen in de bottelindustrie te voeren. Er zijn veel ontwerpen beschikbaar, maar hun doel is hetzelfde: flessen automatisch voeden met hoge snelheden, waardoor de dure, inefficiënte handmatige arbeid van dit proces wordt geëlimineerd.

AMPACK produceert een volledige lijn van Bottle Unscramblers om flessen of containers op een enkele, rechtopstaande en geordende manier te sorteren, organiseren, oriënteren en af te leveren, rechtstreeks naar uw productielijn. Of uw container nu groot of klein is, uw productielijn snel of langzaam is, of uw product farmaceutisch, voedsel, drank, cosmetisch of chemisch is, AMPACK heeft een systeem voor het decoderen van flessen met lage of hoge snelheid om de efficiëntie van uw productielijn te maximaliseren.

Bekijk video

High Speed Pet Bottle Unscrambler-machine

Bekijk video

Flessensorteertafel Voedingstafelmachine

Bekijk video

Doostype flessensorteermachine voor plastic flessen

Bekijk video

Lineaire automatische flesontsleutelmachine

Betrouwbare, superieure, ontcijferde apparatuur

Het hebben van een betrouwbare ontsleutelaar voor plastic flessen of containers is essentieel om de efficiëntie te maximaliseren en ervoor te zorgen dat uw containers zijn voorbereid op de volgende stap in het verpakkingsproces. Als u een ontsleutelaar van AMPACK gebruikt, bent u er zeker van dat u een ontsleutelaar hebt die gemakkelijk te begrijpen, gemakkelijk te bedienen en te onderhouden is en die ook jarenlang probleemloos kan produceren.

AMPACK's lijn van high-speed bottle descramblers omvat onopvallende, krachtige, ruimtebesparende, heavy-duty en ergonomisch ontworpen modellen die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd met bestaande of nieuwe apparatuur. Deze descramblers nemen automatisch uw gedecoreerde of nieuwe flessen uit willekeurige bulk en plaatsen ze stevig en zonder schade op uw verpakkingslijntransportband voor latere bewerkingen.

Hoe werken flesontsleutelaars

Bottle descramblers ontvangen de flessen in willekeurige posities, aangezien containers willekeurig in een grote trechter worden gegooid die duizenden flessen kan bevatten. Vervolgens worden die flessen op verschillende manieren behandeld, van de trechter tot andere delen van de machines, dus ze worden gesorteerd totdat je een staande fles rechtstreeks in je transportband krijgt die naar een flessenvuller gaat en vervolgens naar een dopmachine, etiketteermachine en de rest van het vullen lijn.

Dit is een basisverklaring: er zijn duizenden flesontwerpen en elke container moet worden geanalyseerd om een flesontcijfermachine correct te laten werken, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met:

Vereiste snelheid

Aangezien de flesontsleutelaar aan het begin van de bottellijn staat, moet het de snelste machine zijn om ervoor te zorgen dat hij alle andere vulapparatuur in de lijn kan inhalen als er een storing is.

Containerformaat

De grootte van de container in machines voor het vullen van vloeistoffen is van cruciaal belang voor de aanbeveling van de machinegrootte; een machine met een kom van 32 inch kan bijvoorbeeld meer dan 200 flessen per minuut van een fles van 2 oz doen, maar hij doet slechts 10-15 flessen per minuut op gallons. Ook kan een trechter van 25 kubieke voet duizenden flessen van 2 oz bevatten, zodat de machine lange tijd kan draaien zonder enige operator, maar er is slechts plaats voor enkele tientallen gallons, dus de ontsleutelaar kon maar een paar minuten draaien voordat de trechter klaar was. om weer gevuld te worden.

Ontwerpkenmerken

Elke containerontwerpfunctie op een container kan een uitdaging vormen voor elk deel van het ontcijferingsproces; het kan te zacht zijn, ribbels die de container beschadigen, dimensionaal moeilijk te oriënteren (diameter en hoogte van de fles zijn vergelijkbaar), geleiders op de fles die de haak vangen, onder andere.

Installatie locatie

Veel productielijnen beginnen zonder flesontsleutelaar, en bij het analyseren van de mogelijkheid om er een toe te voegen, is er geen goede ruimte om deze op een vloeistofvullijn te plaatsen, aangezien deze machines zich meestal op de grootste van de productielijnen bevinden. Normaal gesproken wordt het voor de vulmachine voor vloeibaar vulmiddel of poeder geplaatst. Sommige klanten installeren de descrambler-machine ook vlak voor de etiketteermachine wanneer het handig is om de containers te labelen vóór de vloeibare vuller.

Materiaal

Containermateriaal, de mogelijkheid van markeringen en krassen, breekbaarheid, kwaliteitsproblemen zijn enkele van de uitdagingen die we tegenkomen om onze machines goed te laten werken. Petflessen kunnen een speciale behandeling vereisen om krassen te voorkomen tijdens het sorteren op de PET-flessenontsleutelaar.

Containers op ontsleutelaars schoonmaken

We bieden een luchtspoeloptie op onze ontscramblers, maar het is belangrijk op te merken dat de reiniging op deze systemen met geïoniseerde lucht of geïoniseerde luchtspoeling minimaal is, voor containers die moeten worden gereinigd, wordt een speciale flessenspoeler aanbevolen.

Secundaire Oriëntatie

Om containers automatisch in een productielijn te voeren, moeten sommige containers secundair worden georiënteerd, zodat de containers in de juiste positie staan voordat ze de vloeistofvulmachines of verpakkingsapparatuur ingaan. Extra oriëntatie is nodig wanneer de fles die uit de flessenontsleutelaar komt in veel posities op de transportband wordt afgeleverd; een voorbeeld hiervan is een liter motorolie met de uit het midden geplaatste nek. Op een typische flesontsleutelaar zullen de containers deze niet-symmetrische containers ofwel nek vooraan of nek achteraan voeren, dus om de verpakkingslijn te automatiseren, moet u een secundaire oriëntatie toevoegen.