In de meeste verpakkingslijnen begint de volgorde van handelingen met de voorbereiding van de fles. Dit omvat het organiseren en plaatsen van de flessen op een transportband voor transport naar een reinigingsstation. Flessenspoelmachines worden gebruikt om stof en andere kleine deeltjes uit glazen, metalen en plastic flessen te verwijderen voordat ze worden gebotteld. Deze verontreinigingen hopen zich tijdens verzending of opslag vaak op in de fles en moeten worden verwijderd om een schonere fles te krijgen.

Onze flessenwasmachines zijn ontworpen met de focus op flexibiliteit, veelzijdigheid en eenvoud. Dankzij de mechanische componenten van onze flessenreinigingsmachine kunnen vele soorten en maten containers worden gebruikt met een eenvoudige omschakeling, met weinig of geen wisselonderdelen. De geavanceerde PLC-besturingen met aanraakschermen op onze spoelmachines bieden de mogelijkheid om meerdere programma's in de PLC-controller op te slaan, waardoor de omsteltijden verder worden verkort. Flessenspoelers, reinigers en instellingen voor het indexeren van containers kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd en opgeslagen met de automatische instelmodus van onze spoelmachines, waardoor de flessenreinigers snel en moeiteloos kunnen worden gewijzigd.

Bekijk video

Automatische flessenwater stijgende machine

Bekijk video

Lineaire automatische flessenluchtwasmachine

Bekijk video

Rotary Bottle Air Jet Wasreinigingsmachine

Bekijk video

Automatische trommelflessenreinigingsmachine

Containers kunnen stof of vuil verzamelen tijdens het fabricageproces van de fles, tijdens verzending of zelfs tijdens opslag terwijl ze wachten om op een verpakkingslijn te worden gebruikt. Voor een aantal verschillende industrieën kan het een zeer belangrijke stap zijn om ervoor te zorgen dat containers schoon zijn voordat het product wordt geïntroduceerd. Voedingsmiddelen- en drankenbedrijven en andere industrieën die bijvoorbeeld eetbare of consumeerbare producten produceren, willen niet dat hun producten besmet raken tijdens het verpakkingsproces. Andere industrieën kunnen hun eigen redenen hebben om containers voorafgaand aan het vulproces te reinigen. Liquid Packaging Solutions levert een aantal flessenspoel- en wasmachines die flessen kunnen reinigen en ook helpen om het gehele verpakkingsproces hygiënisch te houden.

Waarschijnlijk de meest populaire containerreinigingsmachine is de automatische inverterende luchtspoelmachine. De beschrijvende naam vertelt u bijna alles wat u moet weten over dit apparaat. Met behulp van een transportband en een indexeringssysteem verplaatst de automatische luchtspoeler containers naar hun positie onder de spoelmondstukken. Eenmaal op hun plaats worden de containers geklemd en omgekeerd over een spoelbak. De sproeiers blazen de binnenkant van de containers met schone lucht, waardoor het vuil wordt losgemaakt en in de spoelbak kan worden afgevoerd. De gespoelde containers worden vervolgens teruggevoerd naar de transportband, ontklemd en naar de vulmachine gestuurd!

Automatische spoelmachines kunnen ook worden vervaardigd om water of een andere vloeistof te gebruiken om containers te reinigen, of zelfs om een combinatie van lucht en water te gebruiken. Het belangrijkste voordeel van de luchtspoeler is het ontbreken van afvalproducten wanneer water, verpakkingsproducten of andere vloeistoffen worden gebruikt om flessen schoon te maken.

Vijf redenen waarom verpakkers automatische flessenspoelmachines gebruiken

1. Helpt het verpakkingsproces hygiënisch te houden

In de eerste plaats helpen spoel- en wasmachines om het verpakkingsproces hygiënisch te houden. Zelfs als alle andere apparatuur is vervaardigd als sanitaire machine, kunnen de flessen of andere containers die in het proces worden geïntroduceerd een product besmetten. Stof, puin en ander materiaal kan achterblijven tijdens de productie van een container, kan zich ophopen tijdens het transport van de container of kan zich zelfs ophopen in een magazijn, wachtend op gebruik. De integratie van een spoelmachine beschermt de integriteit van de sanitaire verpakkingslijn.

2. Vereist voor bepaalde producten of branches

Apparatuur voor het reinigen van containers is essentieel voor industrieën zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische industrie, nutraceutica en andere gebieden waar producten worden ingenomen of geconsumeerd. Bepaalde industrieën zullen worden gereguleerd door regels of wetten die vereisen dat een product vrij is van verontreinigingen, om de consument te beschermen. Als u tot een van deze branches behoort, kan een spoel-, wasmachine- of andere reinigingsmachine niet alleen wenselijk, maar ook een noodzaak zijn.

3. Veelzijdige machines

Apparatuur voor het reinigen van containers, zoals vulmachines, kan normaal gesproken een reeks containervormen en -formaten aan. Eenvoudige aanpassingen aan klemmen, rails en andere onderdelen van de reinigingsmachine zorgen voor een snelle en gemakkelijke vervanging van flessen. Bovendien kunnen deze machines worden vervaardigd om zowel glazen als plastic containers te hanteren, en desgewenst de binnenkant van de fles, de buitenkant van de fles of beide te reinigen.

4. Eenvoudig te bedienen

Zoals hierboven vermeld, zijn aanpassingen aan de containerreinigingsapparatuur normaal gesproken snel en eenvoudig, zonder het gebruik van gereedschap. Daarnaast zullen automatische spoel- en reinigingsmachines bijna altijd gebruik maken van een PLC met een touchscreen operator interface. Zeer vergelijkbaar met vloeibare vulmachines, stelt de operatorinterface de gebruiker van de machine in staat om eenvoudig vertragingen en tijdsduur in te voeren op een enkel scherm. In de meeste gevallen kan ook een receptenscherm worden gebruikt, waardoor de juiste instellingen snel en eenvoudig kunnen worden opgeslagen en opgeroepen.

5. Snelheid

Zoals met alle automatische verpakkingsapparatuur, zal automatische containerreinigingsapparatuur het verpakkingsproces helpen versnellen. Stelt u zich eens voor dat u elke fles of container met de hand afspoelt of wast voordat u deze naar de vuller, dopmachine, etiketteermachine of andere verpakkingsapparatuur stuurt. Automatische apparatuur versnelt het proces door meerdere spoelkoppen te gebruiken en flessen continu door de machine te laten lopen om gelijke tred te houden met de andere verpakkingsapparatuur.